Bubble Gum – Colombia

16,00 60,00  vrátane DPH

Šťavnaté ostružiny, mandarínky a slivky s jemným nádychom kakaových nibsov pre nádherný ovocný a dekadentný zážitok z kávy.

Chuťový profil: ostružina, mandarínka, slivka, kakaové nibsy

Rodina Restrepo

Vstúpte do sveta kávových kúziel s rodinou Restrepo v Chinchina Caldas! Pred takmer štyrmi desaťročiami sa Elmer Restrepo, mozog farmy Jardines Chambaku, vrhol do procesu suchého mletia kávy. Bolo to ako láska na prvý dúšok – Elmerova vášeň pre kávu rozkvitla a stal sa z neho plnohodnotný milovník kávy! Dnes máme na čele spoločnosti Jardines Chambaku Felipeho, Elmerovho syna. Felipe je definíciou puntičkárstva – vždy hľadá inovatívne a netradičné postupy. A povedzme, že ich káva je taká, akú ste ešte nikdy neochutnali! S viac ako 150 hektármi pôdy určenej na produkciu kávy sa snažia posúvať hranice prírodných káv a experimentovať s rôznymi metódami spracovania. Pripravte sa na zážitok z kávy, ktorý je naozaj ako z iného sveta!

encanto2
esperanza 1

Sila procesu

Táto káva Bubble Gum od spoločnosti Caldas prechádza starostlivým procesom. Začína sa rozsiahlym 48-hodinovým ponorením do vody, čím sa pripraví pôda pre anaeróbnu fermentáciu a sušenie na slnku. Kľúčovým prvkom je ponorenie do vody, ktoré prispieva k výnimočnej komplexnosti a čistote kávy. Ponorte sa do explózie chutí tejto jedinečnej kávy.

O tejto káve

Cupping skóre: 88,00

Farma: Jardines Chambaku
Výrobca: Felipe Restrepo
Región: Caldas, Kolumbia
Nadmorská výška: 1900 MASL
Varieta: Caturra a Kolumbia
Spracovanie: Prírodné anaeróbne

Varieta

Odroda Caturra pochádza z červeného Bourbonu a zjavne zdedila jeho vlastnosti. Má rovnaký typ listov a plodov, červené aj žlté. Caturra je bohužiaľ náchylná na bežné ochorenia, ako je roya (hrdza).

Anaeróbna fermentácia

Kvasenie je chemický proces, pri ktorom sa sacharidy, napríklad cukry, rozkladajú na alkoholy alebo kyseliny pôsobením mikroorganizmov za neprítomnosti kyslíka. Hoci je fermentácia svojou povahou anaeróbny proces, pojem “anaeróbna fermentácia” sa vzťahuje konkrétne na fermentáciu, ktorá prebieha v špeciálne vytvorenom prostredí bez prístupu kyslíka, napríklad v uzavretej nádobe alebo nádrži.

anaerobic
Hmotnosť
-
Štýl praženia

espresso, filter

Hmotnosť

1000g, 250g

Katalógové číslo: - Kategórie: , Značka: