Falling leaves – Colombia

14,00 53,00  vrátane DPH

Bohatá a zamatová káva s hlbokou bobuľovitou chuťou pripomínajúcou ríbezľové víno a šípky, vyvážená jemnou sladkosťou a nádychom horkej čokolády.

Chuťový profil: ríbezľové víno, šípky, slivky, čokoládové zrniečka

El Vergel Estate

Táto žltá a červená Caturra je jednou z vlajkových káv produkovaných v El Vergel Estate, ktorá sa nachádza na mikro farme vedľa umývacej stanice a je obklopená stromami Guava.Tento profil kávy je jednou z najintenzívnejších a najovocnejších káv vyvinutých na tejto farme. Vysadený v rokoch 2016 a 2018 v množstve viac ako 40 000 rastlín, bol jedným z najlepších pozemkov na experimentovanie so spracovaním väčších dávok. V roku 1995 si rodina Bayterovcov vyhrnula rukávy a vrhla sa na poľnohospodársku scénu na farme El Vergel. Ich hlavným trhovým artiklom bolo avokádo, ale keď v roku 2006 ceny avokáda prudko klesli, vedeli, že je čas na zmenu. Tak do zmesi primiešali niekoľko odrôd kávy – catimor, červenú a žltú caturru – a bum, kávové impérium bolo na svete! Rýchlo sa posunuli do roku 2016 a s malým vedením kávového guru Miguela Jimeneza vysadili špeciálne odrody kávy, čím pripravili pôdu pre skutočnú kávovú veľkoleposť. V roku 2018 sa pustili do natural procesov výroby kávy a ako šialení vedci v laboratóriu sa pustili do kontroly fermentácie. Teraz sa zoznámte s dynamickým triom v zákulisí: Martu Montenegro spolu s jej partnermi Eliasom a Shadym, ktorí majú skúsenosti s kávou. Spoločne nielen varia kávu, ale pripravujú celú komunitnú revolúciu! Ich misia? Spojiť technologické kúzlo s kávovou vášňou a vniesť do života každého v El Vergel Estate trochu viac radosti.

encanto2
esperanza 1

Sila procesu

Cesta tejto kávy sa začína starostlivým výberom zrelých červených a žltých čerešní Caturra, ktoré zaručujú výnimočnú kvalitu z renomovanej usadlosti El Vergel vo Fresne v štáte Tolima, ktorú spravujú farmári Elías a Shady Bayterovci. Zrná prechádzajú 48- až 60-hodinovou anaeróbnou fermentáciou, ktorá zvýrazňuje ich jedinečný chuťový profil. Fazuľa sa najprv suší na slnku na vyvýšených lôžkach v “Marquesine”, kým nedosiahne 30 % vlhkosti, potom sa presúva na mechanické sušenie v kruhových sušiarňach pri teplote nižšej ako 45 °C, kým nedosiahne 18 – %-16% % vlhkosti. Po predbežnej stabilizácii na zintenzívnenie chuti sa proces sušenia dokončí mechanicky, kým sa nedosiahne optimálna vlhkosť. Zrná sa potom stabilizujú 45 dní vo vreciach GrainPro, čím sa zabezpečí ich konzistencia a kvalita.

O tejto káve

ntCupping skóre: 87.50 Farma: El Vergel Producer: Bayter brothers Región: Fresno, Tolima Výška: 1350 MASL Varieta: Red Yellow Caturra Proces: Natural Anaerobic

Varieta

Odroda Caturra pochádza z červeného Bourbonu a zjavne zdedila jeho vlastnosti. Má rovnaký typ listov a plodov, červené aj žlté. Caturra je bohužiaľ náchylná na bežné ochorenia, ako je roya (hrdza).

Anaeróbna fermentácia

Kvasenie je chemický proces, pri ktorom sa sacharidy, napríklad cukry, rozkladajú na alkoholy alebo kyseliny pôsobením mikroorganizmov za neprítomnosti kyslíka. Hoci je fermentácia svojou povahou anaeróbny proces, pojem “anaeróbna fermentácia” sa vzťahuje konkrétne na fermentáciu, ktorá prebieha v špeciálne vytvorenom prostredí bez prístupu kyslíka, napríklad v uzavretej nádobe alebo nádrži.

anaerobic
Hmotnosť
-
Štýl praženia

espresso, filter

Hmotnosť

1000g, 250g

Katalógové číslo: - Kategórie: , Značka: