Yellow Sunset (decaf) – Colombia

12,50 47,00  vrátane DPH

Káva s bohatým a sladkým podtónom hnedého korenia a horkej čokolády, vyvážená jasným výbuchom citrusovej marakuje a pikantným nádychom mandarínky.

Chuťový profil: hnedé korenie, horká čokoláda, marakuja

El Vergel

Brayan, hrdý rodák z Acevedo v kolumbijskom štáte Huila, je tu, aby vám vyrozprával svoj príbeh plný kávy. Spoločnosť Brayan sa nachádza v srdci rušnej kávovej farmy San Adolfo a jej korene siahajú hlboko do tejto pôdy bohatej na kofeín. Akoby mu sama krajina našepkávala svoje tajomstvá a formovala jeho osud. Brayan už od útleho veku nasával múdrosť kávy ako špongia vďaka lekciám, ktoré mu otec dával po škole. Netušil, že tieto rozhovory pri káve v ňom vzbudia oheň. Teraz sa Brayan spolu so 60 podobne zmýšľajúcimi dušami (vrátane svojich vlastných príbuzných) vydáva na cestu, aby sa o svoje cenené kávové čerešne podelil so svetom. Nie je to ľahké, ale sú pripravení na túto výzvu. A práve tu sa odohráva kúzlo – s malou pomocou spoločnosti Forest a spracovateľského závodu v Ancla sa zrnkám Brayan dostáva kráľovskej starostlivosti, čoho výsledkom sú chuťové profily, ktoré vám vyrazia dych. Jeho sen? Jednoduché, ale mocné: šíriť bohatú, odvážnu chuť najlepších káv zo San Adolfo Huila široko-ďaleko. Takže si pripravte hrnčeky, ľudia – Brayan pripravuje niečo špeciálne!

elvergel3
elvergel2 copy

Anaeróbna fermentácia + sugarcane decaf

Tento inovatívny proces prípravy kávy sa začína 120-hodinovou anaeróbnou fermentáciou v čerešni v kombinácii s dehydrovanou dužinou z mučenky, ktorá dodáva zrnám bohatú ovocnú chuť. Po fermentácii sa zrná sušia 144 hodín v mechanických silách, aby sa zabezpečil optimálny obsah vlhkosti. Potom sa podrobia 30-dňovej stabilizácii vo vreciach GrainPro, aby sa dosiahla konzistencia a zachoval sa ich jedinečný chuťový profil. Výsledkom je káva s výraznými tónmi hnedého korenia, horkej čokolády, mučenky, kyseliny citrónovej a mandarínky. Dekofeinizácia z cukrovej trstiny (EA) Pri dekofeinizácii z cukrovej trstiny sa na odstránenie kofeínu z kávových zŕn používa etylacetát (EA), prirodzene sa vyskytujúca zlúčenina pochádzajúca z úrody cukrovej trstiny v kolumbijskej oblasti Valle del Cauca. Proces je jednoduchý: kávové zrná sa najprv navlhčia vodou a potom sa cez ne preženie EA. EA sa spojí s kofeínom a extrahuje ho, pričom sa zachová väčšina chuťových látok. Po dosiahnutí požadovaného stupňa dekofeinizácie sa zrná sparia, aby sa odstránili zvyšky EA, čím sa zabezpečí, že káva si zachová svoju bohatú chuť bez kofeínu.

O tejto káve

Skóre: 85.00
Farma: Las Palmas
Výrobca: Barayan Alvear
Región: Huila
Odroda: caturra
Spracovanie: anaeróbna fermentácia + cukrová trstina bez kofeínu

Varieta

Caturra – kompaktná rastlina s dobrým výnosovým potenciálom štandardnej kvality v Strednej Amerike. Veľmi vysoká náchylnosť na kávovú hrdzu.

Sugarcane decaf

Spracovanie etylacetátu (E.A.) z cukrovej trstiny, ktorý sa bežne označuje aj ako prírodný bezkofeínový, sa začína fermentáciou melasy získanej z cukrovej trstiny s cieľom vytvoriť etanol. Tento alkohol sa potom zmieša s kyselinou octovou a vznikne zlúčenina etylacetát. Metóda prípravy kávy bez kofeínu z cukrovej trstiny je prírodný, bezpečný, bezchemický a určite sladký spôsob dekofeinizácie.

washed
Hmotnosť
-
Štýl praženia

espresso

Hmotnosť

1000g, 250g, 500g

Katalógové číslo: - Kategória: Značka: